chrome firefox opera safari iexplorer

Радник президента заявила, що закони не легітимні, якщо не сприймаються народом

27 січня 2014 о 09:28

Радник президента України Віктора Януковича Марина Ставнійчук переконана, що закони, які не сприймає суспільство, не можуть вважатися легітимними. Також вона переконана, що питання скасування таких законів має бути суто правовим.

«Питання скасування законів, які не сприймає суспільство, може і має бути вирішене у правовий спосіб. Ці закони містять низку дискримінаційних, непропорційних норм, норм, які не містять юридичної визначеності. Закони, які не сприймаються суспільством, не є легітимними», — заявила вона, говорячи про закони 16 січня.

Радник президента також заявила, що закони 16 січня порушують Конституцію, а також були прийняті з порушенням регламенту, пише Українська правда. 

«Було порушено цілий ряд конституційних норм при прийнятті відповідних законопроектів», — зазначила Ставнійчук.

Нагадаємо, що Макеєнко вважав, що Рада не порушила 16 січня процедуру прийняття законопроектів. Голова регламентного комітету Ради вважав, що кілька секунд на підрахунок голосів та голосування вручну не суперечить регламенту.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути