chrome firefox opera safari iexplorer

«Регіонал» з Хмельницької облради склав повноваження

24 січня 2014 о 10:31

Депутат Хмельницької облради від Партії регіонів Віктор Добровольский склав повноваження.
Про це сказано в проекті рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Хмельницької обласної ради», винесеному на розгляд позачергової сесії 24 січня й оприлюдненому на сайті облради в четвер.

У повідомленні зазначено, що члени постійних комісій облради підтримали проект у зв'язку з тим, що Добровольский написав заяву про складання повноважень за власним бажанням.

Водночас депутати Хмельницької міської ради ухвалила рішення з вимогою проведення позачергових виборів президента і Верховної Ради України, відставки уряду Миколи Азарова і ліквідування спецпідрозділу «Беркут».

«Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне „ручне голосування“ у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві – штовхають країну у прірву громадянської війни», – заявили депутати.

Крім цього, вони вимагають: скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС.

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб у п'ятницю оголосити у Хмельницькому день жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути