chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні 70 видів риби перебуває на межі зникнення — Асоціація риболовів

09 січня 2014 о 10:47

В Україні 70 видів вітчизняної риби перебуває на межі зникнення. Про це повідомили УНН у прес-службі Асоціації риболовів України.

«У вітчизняних водойм хвороб багато. Стільки накопичилося у них екологічних питань , що жодна з державних природоохоронних або правоохоронних структур без участі громадськості в цьому процесі з ними не впорається. Тільки громадський контроль за водоймищами і над роботою держструктур може зрушити з місця цей непідйомний віз проблем , — вважає голова Асоціації риболовів  України Олександр Чистяков. — Україні потрібна нова водна політика! Контролюючих органів на водоймах багато, але якщо запитати, чому риби у водоймах все менше, ніхто не відповість. Адже, як кажуть у народі: у семи няньок дитя без ока».

О.Чисятков наголосив, що чисельність зграй аборигенної вітчизняної риби катастрофічно скоротилося. "70 видів риби у 2009 році занесли в останнє, третє видання "Червоної книги України ".

На сьогодні, за словами експерта, в Україні понад 1100000 га прісної водної гладі , з якої тільки 250 тисяч га використовується в аквакультурі .

За словами голови Держрибагентства Віктора Дроника , з 250 тис.га водних угідь, придатних для розвитку Аквакультури, задіяна лише половина, з яких близько 60 % використовується неефективно, оскільки в них на кожному 1 га водної гладі вирощують менше 4 ц риби. У світі при інтенсивному методі ведення товарного рибництва вирощується близько 30 ц на 1 га .

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути