chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явилася премія для журналістів імені Ігоря Слісаренка

30 січня 2014 о 10:48

У Києві вшанували пам'ять журналіста-міжнародника Ігоря Слісаренка, який передчасно пішов з життя 20 грудня 2013 року.

На вечір пам'яті зібралися, крім рідних, журналісти, громадські діячі, політологи, представники посольств, зокрема, посол Сирії в Україні доктор Саїд Акіль, повідомляє Телекритика з посиланням на організаторів вечора пам'яті.

Зі слів організаторів, на базі заснованого Медіаклубу імені Ігоря Слісаренка створюється благодійний фонд його імені.

«Поки медіаклуб існує на пожертви, адже процедура створення фонду вимагає чимало часу», — розповіла співзасновник проекту журналістка Оксана Шкода.

Також розробляється портал з робочою назвою «Блог-пост об'єктивної журналістики», що має стартувати найближчим часом.

Наразі засновано журналістську премію імені Ігоря Слісаренка. Вона вручатиметься в трьох номінаціях: геополітика, найкраще журналістське розслідування в галузі внутрішньої політики і найкраще актуальне/ексклюзивне інтерв'ю. Переможців визначатиме журі в складі політолога Дмитра Видріна, сестри Ігоря Олени Слісаренко і журналіста Володимира Скачка.

Перші премії в розмірі 10 тисяч гривень лауреати отримають 12 квітня — у день народження Ігоря Слісаренка. На конкурс можна висилати посилання на свої опубліковані роботи за адресою: press.smersh@gmail.com.

Джерело: grim.in.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути