chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну везуть духовні «фальшивки»?

26 січня 2014 о 17:18

На сайті Волинської єпархії УПЦ КП з’явилася інформація про те, що в Україну ввозять несправжні духовні святині. Мова про «дари волхвів», що зараз перебувають в Києво-Печерській лаврі.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл не дає благословення ні священикам, ні вірянам єпархії їхати в паломництво до цих дарів волхвів. Адже, на думку владики, нема достатніх доказів того, що афонська реліквія є справжньою.

Духівництво зауважує: ЗМІ Російської Православної Церкви поширюють інформацію про те, що Пресвята Богородиця передала дари волхвів (піднесли новонародженому Господу Ісусові Христу золото, ладан і смирну) Єрусалимській Церкві. Там вони перебували до IV століття, а пізніше були перенесені в Константинополь. Мовляв, з 1470 року їх було передано в афонський монастир.

Однак на сьогодні церковні історики не знаходять авторитетних документальних підтверджень, які б засвідчили автентичність цієї святині, пише Високий замок.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути