chrome firefox opera safari iexplorer

Відпустили другого журналіста Радіо Свобода

20 січня 2014 о 16:55

Журналіста Радіо Свобода Дмитра Баркара відпустили.
На обличчі журналіста видно синці і садна.

Камера, з якої велася пряма трансляція з вулиці Грушевського, де затримали знімальну групу Радіо Свобода, зникла. Журналісти будуть писати заяву до міліції про зникнення обладнання.

Після завершення формальностей журналісти поїдуть до лікарні для обстеження й отримання медичної допомоги.

Раніше відпустили відеооператора Радіо Свобода Ігоря Ісхакова. Його обличчя вкрите синцями, одяг у крові, як виглядає, зламаний ніс і підозра на струс мозку.

Співробітниця Дарницького райвідділу міліції Інна Гамалій повідомила Радіо Свобода, що журналісти Радіо Свобода «не затримані, а їх допитували як свідків».

Інститут масової інформації в своєму списку побитих за останню добу працівників ЗМІ пише: «Журналіст Радіо Свобода Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав численні садна та забої. Журналіста Радіо Свобода Дмитра Баркара побито міліціонерами під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського у Києві. Також побито Ігоря Ісхакова, котрий перед тим був поранений від розриву світлошумової гранати».

Журналістів Радіо Свобода затримали сьогодні вранці під час виконання професійних обов’язків на вулиці Грушевського в Києві.

face

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути