chrome firefox opera safari iexplorer

Віце-президент США закликав Януковича прибрати спецпризначенців з українських вулиць

28 січня 2014 о 09:27

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові заявив президенту України Віктору Януковичу, що оголошення надзвичайного стану або ухвалення інших жорстких заходів безпеки ще більше загострять ситуацію в Україні і закриють шлях для мирного врегулювання.

«США підтримують процес переговорів між урядом і опозицією, покликаний покласти край протистоянню і привести до мирного, політичного розв'язання кризи», – ідеться в повідомленні Білого дому.

Байден закликав Януковича вивести з вулиць загони спеціального призначення і розробити заходи щодо деескалації напруженості у відносинах між демонстрантами і урядом.

Віце-президент США підтвердив незмінну підтримку України, яка відкидає насильство і поважає права своїх громадян відповідно до європейських прагнень. 

Нагадаємо, Кучма заявляв що введення надзвичайного стану може призвести до розколу України.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути