chrome firefox opera safari iexplorer

Більше 500 дитячо-юнацьких спортивних шкіл у 2014 році залишаються без фінансування — М.Томенко

14 лютого 2014 о 10:58

Народний депутат України, член виконкому НОК України Микола Томенко звертає увагу влади на той факт, що у січні-лютому 2014 року досі не розпочалось фінансування більше 500 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Про це йдеться у зверненні колективів ДЮСШ до Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.

Як інформують керівники шкіл, фінансування яких здійснюється через Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, проблема відсутності коштів пов’язана з не проплатою у Державному казначействі України.

З огляду на це, Микола Томенко звернувся до Виконуючого обов’язки Прем’єр-міністра України Сергія Арбузова та Виконуючої обов’язки Міністра соціальної політики Наталії Королевської, яка здійснює координацію цього фонду з вимогою забезпечити виплату заробітних плат викладачам ДЮСШ та інші види фінансування для утримання юнацького спорту.

Окрім того, як йдеться у зверненні колективів ДЮСШ до Миколи Томенка, усі школи мусять заплатити до кінця лютого податки державі, що при відсутності фінансування може поставити їх на межу закриття та загалом призвести до знищення дитячо-юнацького спорту в Україні.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути