chrome firefox opera safari iexplorer

Ближчим часом почнеться формування нової Нацради з питань телебачення і радіомовлення

25 лютого 2014 о 12:52

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов написав заяву про звільнення «за власним бажанням».

Про це повідомив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Також «у зв’язку з процесами перезавантаження системи влади в Україні та у зв’язку з виходом на пенсію» написав заяву про звільнення з посади члена Нацради і Микола Фартушний.

Микола Томенко говорить, що це цілком логічний і цивілізований крок з боку представників Нацради, оскільки цілком очевидно, що принципи діяльності нинішнього складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, м’яко кажучи, не були адекватними і такими, що спрямовані на розбудову та захист українського інформаційного простору.

Стосовно інших членів Нацради, то Голова парламентського Комітету висловив сподівання, що вони так само розуміють, що під час розгляду звіту Нацради Комітет з питань свободи слова та інформації та Верховна Рада налаштовані на ухвалення рішення про висловлення недовіри цьому органу.

Він нагадав, що ще в минулому році профільний Комітет висловлював недовіру Нацраді, однак парламентська більшість відмовилася приймати її відставку.

Також Микола Томенко нагадав, що серед нинішніх членів Нацради є ті, проти яких раніше були відкриті кримінальні справи. Тому він переконаний, що зміна складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення пройде достатньо швидко.

Водночас, Микола Томенко поінформував, що мав зустріч із представниками медіаспільности та громадськості у Національній спілці журналістів, де попросив їх максимально долучитися до формування нового складу Нацради.

Він вважає, що до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не повинні входити депутати, чиновники, працівники апаратів партій чи лобісти великих медіахолдингів. «Це мусять бути авторитетні незалежні люди, що мають досвід роботи і повагу в медіасередовищі», – наголосив Голова Комітету.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути