chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС експериментує: українці тиждень перетинатимуть кордон інакше, ніж зазвичай

07 лютого 2014 о 11:38

Євросоюз з 5 до 14 лютого спростив процедуру перетину кордону з Україною. Це зроблено в якості експерименту щодо спрощення прикордонних формальностей, про що повідомляє офіційний сайт Державної прикордонної служби

«У ході експерименту пропуск здійснюватиметься за принципом єдиної зупинки та введено єдине вікно на смугах руху «зелений коридор» на виїзд з України. Новації стосуються пунктів пропуску «Рава-Руська», що у Львівській області, та «Ужгород» і «Солотвино», що на Закарпатті», – йдеться у повідомленні.

Допоки триватиме експеримент, авто буде зупинятися на лінії паспортного контролю лише раз, а водію та пасажирам не доведеться виходити назовні. Документи одразу будуть перевірятися прикордонниками та митниками. Авто буде оглядатися візуально, і лише за потреби направлятися на поглиблений огляд.

Схожі правила діяли на українсько-польському кордоні під час чемпіонату з футболу ЄВРО-2012.

Невдовзі новації будуть впроваджені в інших пунктах пропуску на кордоні з Молдовою, Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією.

 

Джерело: ПІК
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути