chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС готовий підписати Угоду про асоціацію з новою українською владою після виборів

24 лютого 2014 о 15:09

Європейський Союз буде готовий підписати Угоду про асоціацію з новою українською владою, сформованою після дострокових президентських виборів, призначених на 25 травня цього року.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив речник Єврокомісії Олів'є Баї сьогодні на брифінгу.

«Угода про асоціацію з торгівельною угодою (про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі — УНІАН) залишається на столі. Ми готові підписати, щойно Україна буде до цього готова. Це суверенний вибір, який мають зробити українці. Ми можемо почати процес, який призведе до підписання документу, — маємо спочатку пройти крізь цей процес», — сказав Баї.

«Ми будемо обговорювати це з новою українською владою. Це не означає, що для нас нинішня влада не є легітимною. Але ми б хотіли, аби був новий уряд після виборів, і щоб він з нами це обговорював, щоб впевнитись, що це повністю суверенний вибір, зроблений з повною підтримкою чіткої більшості населення», — додав речник Єврокомісії.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада 2013 р. Кабінет міністрів України ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

29 листопада Президент України Янукович у Вільнюсі не підписав Угоду про асоціацію, що викликало акції громадянського протесту по всій країні.

Верховна Рада України 22 лютого 2014 р. усунула Януковича з поста Президента України і призначила позачергові вибори глави держави на 25 травня 2014 року.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути