chrome firefox opera safari iexplorer

Київський зоопарк скасував Масляну у зв´язку з трагедією на Майдані

28 лютого 2014 о 10:28

Київський зоопарк скасував заплановані розважальні заходи, які традиційно проводилися на Масляну, згідно з 9-м поминальним днем скорботи за героями Небесної сотні.

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі Київської міської державної адмінстрації, колектив столичного зоопарку висловлює співчуття сім´ям загиблих.

КМДА повідомляє, що у вихідні дні, 1-2 березня, київський зоопарк працює у звичайному режимі. У зв´язку з переходом на весняно-літній режим відвідування з 1 березня до 1 квітня експонування тварин триватиме з 9:00 до 18:00, з 1 квітня по 1 травня — з 9:00 до 19:00, з 1 травня і протягом літнього періоду — з 9:00 до 20:00. Робота кас триватиме на одну годину менше, крім вихідних і святкових днів.

Як повідомляли «Коментарі», за даними МОЗ станом на ранок 23 лютого в ході вуличних протистоянь в Києві загинули 82 людини. Десятки з них загинули 20 лютого від рук снайперів на вул. Інститутській.

25 лютого в лікарні помер активіст Майдану Володимир Бойків, а 26 лютого — Михайло Костишин.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути