chrome firefox opera safari iexplorer

Сестри Тельнюк зіграють у виставі за творами Ліни Костенко

17 лютого 2014 о 13:15

У вівторок, 18 лютого, у Київському академічному Молодому театрі (вул. Прорізна, 17) відбудеться вистава за творами Ліни Костенко «Інкрустації».

Режисером поетично-музичної вистави стала Олена Шапаренко. У головних ролях — н.а. України Лідія Вовкун та з.а. України Галя і Леся Тельнюк. Жінка також виступила у ролі композитора. Художник-постановник — Володимир Карашевскький, відеопроекція Ярослава Кравченко, звукорежисер — Костянтин Костенко.

Вистава складається з трьох частин і поділяє різні життєві та творчі періоди Ліни Костенко — «Дорога до любові», «Я і Світ», «Я і Вічність». Вистава супроводжуватиметься оригінальною музикою та відеорядом, який підкреслюватиме душевний стан героїні.

Додамо також, що у сценографічному рішенні використано фрагмент оформлення вистави «Ярослав Мудрий» Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка (художник Данило Лідер).

Вистава триватиме 70 хвилин. Вартість квитків — 40-80 грн.

Нагадаємо, гурт «ТЕЛЬНЮК: Сестри» (або «Сестри Тельнюк») — це український вокальний дует заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк. Сестри співають пісні на вірші Т.Шевченка, П.Тичини, Є.Маланюка, Б.-І.Антонича, В.Стуса, Л.Костенко, О.Забужко та ін.

Ліна Костенко — українська письменниця-шістдесятниця, поетеса. Лауреат Шевченківської премії (1987), Премії Антоновичів (1989), премії Петрарки (1994), Почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

Джерело: "День"
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути