chrome firefox opera safari iexplorer

Скаути провели день роздумів

25 лютого 2014 о 15:42

Організація Українських Скаутів відзначила День Роздумів. На жаль, цей День Роздумів, який відзначається на день народження засновника скаутингу Роберта Баден-Пауелла став зовсім не веселим у зв'язку з трагічними подіями в Україні, звісно всім відомими всі святкові заходи були скасовані. Однак сам День Роздумів залишився. Зокрема, скаути Округи Львів-ОУС провели збірку присвячену Дню Роздумів темою якої став героїзм і самопожертва.

Кожен зі скаутів а їх прийшло чимало- було 50 осіб. Обговорили про героїзм та самопожертву, особливо згадали людей які загинули стоячи на барикадах, які зараз далі відстоюють свободу. На цій збірці були присутні як президент Організації Українських Скаутів Олександр Мацієвський, так і Генеральний Комісар Організації Марія Монтегю, члени Національної Ради Організації. Зі скаутів були присутні скаути з 1-ї Дружини Львівської ім.Короля Данила (ОУС), 2-ї Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС), 8-ї Скаутської Дружини Львівської ім. Насті Лісовської (ОУС)

На збірці була присутня львівська поетеса і художниця і наша скаутка Роксоляна Садова: Cьогодні українські скаути звернулись з проханням до всіх небайдужих виконати свій обов'язок перед Богом і Батьківщиною, наприклад, хоча би написати хоч невеликий допис про життя в Євросоюзі, або викласти думки з приводу Української Революції.

Ось мій невеличкий вклад — вірш «Небесна сотня».

Десятки мирних українців життя віддали в боротьбі.
Вони лише того бажали, щоб жити вільно на землі:
«Геть хабарі і геть тітушок, „смотрящіх“ геть, геть бандюків!»
За це убили...Їх ховають і «Пливе кача» — лине спів.
У Києві вони стояти хотіли мужньо до кінця...
Загинули і полетіли до Бога Вічного Отця.
Вся їхня зброя — то бруківка і палиця в них лиш була,
А в ворогів — стальна гвинтівка і куля вбивча, бойова!
Їх душі з Неба споглядають на нас з підхмарних берегів.
Хоч перемога, всі ридають — злякати ворог не зумів!
Небесна сотня відлітає нести сторожу в вишині.
Герої справді не вмирають, вони живуть в мені й тобі!

Також кожен зі скаутів поділився своїми роздумами на цей день. Подруга Олеся Задворняк прочитала молитву. А всі присутні вшанували хвилиною мовчання та запаленими свічками.

Олександр Мацієвський, президент Організації Українських Скаутів 

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути