chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась виставка, присвячена 200-річчю Тараса Шевченка (фото)

28 лютого 2014 о 10:33

У Національному культурно-мистецькому музейному комплексі “Мистецький арсенал” відкрилась виставка приурочена до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, передає кореспондент УНН.

Мистецький проект, в рамках якого проходить виставка, називається “Шевченкоманія”.

На експозиції представлено понад 50 творів Т.Шевченка з колекції Національного музею. Серед експонатів є акварелі та офорти 1830—1850-х років, пов’язані з основними етапами життєвого шляху митця та поета.

У рамках заходів, які будуть тривати до 10 березня, також можна буде побачити оригінали рукописів Т.Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х років, а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури ім. Т.Шевченка НАН України.

Варто відзначити, що також будуть представлені відеоінсталяції режисера Сергія Проскурні, де люди читають уподобані ними уривки творчості Т.Шевченка. Таких відеосюжетів відзнято 365 відповідно до кожного дня року.

Також в ніч з 9 на 10 березня відбудеться відкрита ніч, яка називається “Доба Шевченка”, де буде представлено фільм, знятий упродовж осені 2013 та зими 2014 року “Тарас Шевченко: ідентифікація”.

На відкритті була присутня письменниця Оксана Забужко, режисер Сергій Проскурня та інші діячі мистецтва і дослідники життя Т.Шевченка.

*

*

*

*

*

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути