chrome firefox opera safari iexplorer

У світі вшановують пам'ять «Небесної сотні» Майдану

24 лютого 2014 о 17:36

У світі пом'янули загиблих на Майдані. Акції підтримки українців та вшанування полеглих провели у багатьох країнах світу.

Понад 100 українців на одному з центральних проспектів Барселони вшанували пам'ять загиблих на Майдані.

Вони виклали запалені свічки у формі хреста та числа жертв, мітинг розпочався з вшанування пам’яті загиблих героїв хвилиною мовчання. На події також були присутні представники місцевих ЗМІ.

Барселона. Фото: Gloria Zyulkyarova

У Нью-Йорку поіменно й молитвою вшанували Героїв Майдану. Понад 900 учасників акції розтягнули 50-метровий синьо-жовтий прапор. Серед них були не тільки українці, а й росіяни, білоруси, грузини.

Нью-Йорк. Фото зі сторінки Euromaidan in English

У Вашингтоні біля Білого Дому українці провели акцію “Тихий протест”, на яку, як повідомили активісти, прийшла рекордна кількість мітингувальників за час усіх протестів під Білим Домом.

Білий Дім, Вашингтон. Фото: Vitaliy Dubil

Увечері українці Вашингтону провели ще одну акцію – запалили десятки свічок біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Більше 400 людей зібралося на площі ООН у Сан-Франциско, де після вшанування пам’яті загиблих звернулися до уряду США із закликом допомогти Україні вийти з кризи.

Сан-Франциско. Фото: Konstantin Kisly

Українці також зібралися у Чикаго, де вшанування загиблих висвітлили усі головні телеканали, деякі у прямому ефірі. Біля Генерального консульства України у Чикаго спорудили символічний меморіал з великим хрестом, символічним гробом та списком “Небесної сотні”.

Свічі пам’яті запалювали також і в інших містах США, зокрема у Портленді.

Понад 2000 людей провели демонстрацію у Лондоні перед офісом Прем’єр-міністра. Потім пройшли ходою до Англійського парламенту, де створили живий “ланцюг Свободи”. Українці також відслужили панахиду за Героями Майдану, на яку прийшов Міністер юстиції Великобританії.

 

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути