chrome firefox opera safari iexplorer

Українським студентам і журналістам мають намір відмінити візи в Європу

10 лютого 2014 о 15:50

На майбутній на цьому тижні зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле у Києві буде обговорюватися питання безвізового режиму з Європою для українських студентів і журналістів, повідомляють «Вести».

«Незважаючи на те що Україна не виконала вимоги щодо прийняття антидискримінаційного законодавства, і залишилася позаду Молдови та Грузії (до кінця березня ці країни повинні пройти всі процедури впровадження безвізового режиму), якраз зараз в якості політичного жесту ЄС може піти на такий крок стосовно українських студентів, журналістів і, можливо, науковців», — сказав глава підкомітету ВР з питань євроінтеграції Володимир Курінний.

Глава громадської організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко вважає, що для такого нововведення потрібна політична воля трьох інстанцій: Єврокомісії, Європарламенту та Ради Європи.

«Рада Європи налаштований щодо спрощення візового режиму найбільш критично. Але якщо Європа зробила крок від декларації до дій — це вже добре. Навряд чи результат буде протягом декількох місяців, оскільки рішення приймає не Фюле», — додала експерт.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути