chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть скасувати таємницю усиновлення

07 лютого 2014 о 11:03

В Україні вирішили скасувати таємницю усиновлення, а пару, яка хоче взяти прийомну дитину, будуть відправляти на курси. Відповідний законопроект вже готовий повідомив «Вестям» уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко. 

Чиновники вважають, що дитина повинна знати, що вона прийомна — до неї приходитимуть соціальні працівники і стежитимуть за сім'єю.

«Якщо з дитинства не приховувати від неї (дитини) правди, а грамотно і правильно розповісти про все, то в майбутньому не буде травми, і батьки не житимуть в постійному страху, що про усиновлення хтось дізнається і розповість дитині, — заявив Павленко. — Плануємо розробити брошури, які б допомогли батькам побудувати розмову».

Крім того, обов'язковим планується зробити курси навчання для батьків. Павленко повідомив, що закон готовий, але в парламент його поки не подавали: «Не хочемо, щоб ідею не перевели в політичну площину і нею спекулювали».

Зазначимо, що українці все частіше беруть до себе в сім'ї дітей старше п'яти років.

«Ще років сім тому зазвичай бездітні пари брали до себе зовсім крихіток і навіть імітували вагітність, то тепер усиновлення дітей старше семи стало нормою», — каже Павленко.

Тим часом психологи підтримують ініціативи. «Секрет все одно розкриється, і наслідки будуть серйозні, — вважає психолог Олексій Васильєв. — Культ кровного споріднення — пережитки минулого, якщо мама або тато не рідні, це ще не означає, що вони погано виховають або не досить любитимуть дитину. Але в будь-якому випадку суспільство буде проти і сприйме нововведення насторожено».

Джерело: Відомості
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути