chrome firefox opera safari iexplorer

Валютні коливання «відгукнулися» зростанням цін на імпортні продукти

11 лютого 2014 о 09:25

Курс долара припинив стрімко рости вгору. Проте наслідки його минулого злету вже відчули прості українці завдяки зростанню цін.

Як і попереджали економічні аналітики, валютні коливання відгукнулися здорожчанням передусім іноземних товарів.

Це, зокрема, цитрусові фрукти, солодощі, м'ясо та алкоголь. Однак ціни змінилися далеко не в усіх продавців. Чимало продавців реалізують старі запаси, придбані ще до подорожчання долара.

Тому подальше зростання цін цілком можливе – якщо гривня не зміцніє, продавці наступні партії імпортних товарів братимуть у постачальників уже за вищим курсом. І це неодмінно відіб'ється на кінцевій вартості продукції.

Однак лишається високою ймовірність, що значного зростання цін усе ж таки не відбудеться.

«Зараз ще дуже багато імпортерів в очікуванні. З їхніх слів, очікують, що буде далі з курсом євро і курсом долара. Коли долар стрибнув майже до 9, вони заявили про підняття. Коли опустився – ринок, так би мовити, завмер», — зізнався керівник одного з супермаркетів. 

Втішити українців у цій ситуації може хіба що прогноз: цінники на вітчизняні товари мають залишитися старими. Принаймні для здорожчання продуктів українського виробника ані продавці, ані аналітики підстав наразі не бачать. 

Як уже повідомлялося, Нацбанк закликає українців не панікувати через курс долара, бо побачив в економіці покращення.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути