chrome firefox opera safari iexplorer

Запрацювала «гаряча лінія» психологічної допомоги постраждалим на Майдані

25 лютого 2014 о 15:28

З 25 лютого телефоном можна не лише поспілкуватися з психологом, але й дізнатися про місця надання психологічної допомоги в Києві та областях, пишуть Коментарі.

Про це повідомила Медична Служба Майдану (МСМ) на своїй сторінці в Facebook.

Номери безкоштовної гарячої лінії Психологічної служби Майдану: 380 99 093 80 10 (МТС), 380 68 6994171 («Київстар») та 380 93 436 67 33 (Life).

За цими номерами, зокрема, можна буде отримати контакти фахівців Спілки психотерапевтів України, які надають безкоштовну психологічну допомогу в різних областях країни.

Як відзначають в МСМ, наразі безкоштовна Психологічна служба Майдану працює в приміщенні «Мак Доналдса» на Майдані, а також за адресою вул. Софиївська, 12. Крім того, допомогу психолога і психіатра можна отримати в Українському домі та в медпункті на Прорізній.

Як зазначає керівник Психологічної служби Майдану Володимир Погорілий, вона працює з 2 грудня 2013 року і по сьогодні. Наразі до неї входять близько 120 фахівців, які пройшли всі етапи боротьби місці з активістами.

«У першу чергу допомога надається учасникам протестів, постраждалим внаслідок силового протистояння, а також членам сімей тих, хто пережив насильство. Також ми починаємо співпрацю з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів»,- сказав Погорілий.

За його словами, психологи стурбовані станом і настроєм в суспільстві після масових убивств, тортур активістів і всього пережитого під час бойових дій у Києві та інших містах України. Адже практично кожен громадянин України пережив військовий стрес: учасники самооборони, бійці на барикадах, їхні рідні та близькі, а також ті, хто стежив за тим, що відбувається перед телевізором або в інтернеті. Тому психологи закликають звертатися за допомогою до всіх, кому вона необхідна.

«Нам необхідно пережити втрату друзів і родичів, зцілити рани. Ми всі в тій чи іншій мірі травмовані всім, що відбувалося зовсім нещодавно, незалежно від місця проживання, політичних поглядів і переживань. Але ми всі одна сім´я і для нас кожна людина є цінністю, незалежно від політичних чи релігійних уподобань», — сказав Погорілий.

Нагадаємо, що в понеділок працівник Медичної служби Майдану звернувся до Ольги Богомолець та Андрія Парубія з проханням створити психологічний реабілітаційний центр для постраждалих у бойових діях на Майдані Незалежності.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути