chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра розпочнеться висування кандидатів у президенти

24 лютого 2014 о 15:32

Висування кандидатів у президенти починається у вівторок, 25 лютого, повідомив голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський.

«Виборчий процес починається 25 лютого, у вівторок, і з цього дня починається і висунення кандидатів. Календарний план основних організаційних заходів з підготовки виборів буде сьогодні розміщено на веб-сайті ЦВК у кінці дня», — цитує його слова інформагентство Інтерфакс-Україна.

Охендовський також зазначив, що ЦВК, починаючи з 22 лютого, впритул займається питаннями підготовки позачергових виборів президента України. Комісія працює в абсолютно штатному режимі.

При цьому глава ЦВК не став коментувати заяву окремих політиків про необхідність переформатування нинішнього складу комісії для проведення дострокових президентських виборів. «Я думаю, що думка самої комісії в цьому контексті повинна, напевно, мати саме останнє значення. Член комісії може бути звільнений із обійманої посади Верховної Ради за поданням президента України. Те ж саме стосується і нового складу ЦВК — для того, щоб призначити члена комісії, необхідно подання президента і рішення Верховної Ради», — сказав він.

Раніше прес-секретар ЦВК повідомляв, що виборча кампанія з виборів президента України починається автоматично у вівторок, 25 лютого. При цьому він зазначив, що ЦВК не зобов'язана офіційно робити відповідне оголошення на своєму засіданні.

Депутати ВР проголосували в суботу, 22 лютого, за проведення дострокових президентських виборів.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути