chrome firefox opera safari iexplorer

Другий виступ Януковича в Ростові-на-Дону: 10 цитат

11 березня 2014 о 15:16

Колишній президент України Віктор Янукович, який перебуває в розшуку, сьогодні зробив заяву з російського Ростова-на-Дону в присутності представників російських ЗМІ.

ЛІГАБізнесІнформ представила основні тези його другого публічного виступу за останні 12 днів.

Нагадаємо, активні дії російських військових на території Криму і дозвіл Ради Федерації РФ на введення військ на територію України послідували майже відразу після першої появи Януковича перед телекамерами в Росії 28 лютого.

Про здоров'я: По-перше, оскільки в Україні поширюється про мене всякі чутки , хотів би сказати, що я живий... Як тільки дозволять обставини, впевнений, не довго чекати, я обов'язково повернуся до Києва. Залишаюся не тільки єдиним легітимним президентом України, а й Верховним головнокомандувачем. Я не припиняв своїх повноважень достроково. Я живий, мене не знімали з посади в порядку, передбаченому Конституцією України.

Про нову українську владу: За ширмою якогось нібито правомочного уряду в країні діє банда ультра-націоналістів і неофашистів, які мітять уже і на президентський пост... вони хочуть поставити армію під прапор Бендери і розв'язати громадянську війну. Вони хочуть включити збройні сили, бойовиків націоналістичних організацій. Дати їм в руки зброю.

Про те, як бачить сьогоднішню Україну: Міста патрулюються людьми в масках з пов'язками на руках. Шириться свавілля щодо громадян України. Вони звільняють вищих армійських офіцерів, тих, хто не хоче... противиться використанню збройних сил на південному сході країни проти мирного населення. Вони силоміць захоплюють органи місцевого самоврядування, вони звільняють керівництво міліції та СБУ. Не тільки в Києві, а й на місцях.

Про ситуацію в Криму: Україна переживає зараз важкий час. Ваші дії призвели до того, що відколюється Крим. Що навіть під дулом автоматів південного сходу вимагає поваги до себе і своїх прав.

Звернення до Заходу: Я хочу запитати і про покровителів цих темних сил на Заході: ви осліпли? Ви втратили пам'ять? Ви забули, що таке фашизм ... звертаюся до міжнародної спільноти. Ніхто не має права і не повинен заохочувати розбій і неконституційні перевороти.

Про загибель людей на Майдані: Банди нагідників, які на Майдані давали наказ стріляти по своїх... ви, незаконно захопили владу, за накази стріляти в народ, рано чи пізно, а швидше рано, відповісте.

Про свою втечу до Росії: У США і низці інших країн твердять, що я як президент нібито втратив легітимність, бо втік з країни. Повторюю, я нікуди не тікав. У момент захоплення радикалами урядових будівель та Адміністрації президента, по суті антиконституційного захоплення ними влади зі зброєю в руках, я перебував, як вам всім відомо, в Україні: у Харкові, потім у Донецьку, потім у Криму. Ще раз: у момент перевороту я не залишав територію України.

Про вибори президента України 25 травня: Вибори президента, які оголошені на 25 травня захопила в результаті неконституційного перевороту влада клікою, абсолютно нелегітимні і незаконні. Вони не відповідають ст.103 Конституції України. Будь-які органи влади, сформовані в результаті незаконних виборів, також будуть нелегітимні і незаконні. Крім їх правової легітимності, зрозуміло, що ці так звані вибори будуть, якщо будуть, проходити в обстановці тотального контролю екстремістськими силами.

Про фінансову допомогу США Україні: Всім відома інформація про намір уряду США виділити $1 млрд. доларів цьому бандитському режиму. Наскільки мені відомо, законодавство США — ст.84 22 розділу 22 зводу законів США забороняє надавати фінансову допомогу уряду держави, де є законно обраний президент, якого було усунено в результаті військового перевороту або іншого незаконного рішення. Я маю намір звернутися до конгресу, сенату і Верховного суду США з настійною пропозицією дати правову оцінку діям уряду США. Ви не маєте права, за вашими власними законами виділяти гроші бандитам.

Прогноз найближчого майбутнього в Україні: Хочу попередити, що найближчим часом будуть відбуватися серйозні погіршення соціально-економічної ситуації в країні. Це буде прямим ударом по народу України. Узурпатори, які захопили владу, будуть намагатися перекладати відповідальність за це на мене. І можливо навіть на Росію. Я з цим ніколи не погоджуся. Я тут ні при чому.

Розділи: Суспільство