chrome firefox opera safari iexplorer

Європейська Економічна Палата долучається до програми «Центру допомоги родинам загиблим на Майдані»

04 березня 2014 о 17:03

Європейська Економічна Палата долучається до програми «Центру допомоги родинам загиблим на Майдані» та інших проектів Благодійного Фонду «Фонд громади Приірпіння»

Сьогодні, 3 березня 2014 року, у приміщенні Європейської Економічної Палати EEIG в Україні відбулась робоча зустріч пані Вікторії Лісничої, Віце-президента Європейської Економічної Палати та пані Анастасії Попсуй, директора Благодійного Фонду «Фонд громади Приірпіння».

В переговорах також взяли участь: пані Катерина Погодаєва, помічник директора БФ «Фонд громади Приірпіння», пан Іван Бунтов, Директор департаменту міжнародного співробітництва та пані АльонаРубельська, помічник Президента Європейської Економічної Палати EEIG в Україні.

Європейська Економічна Палата долучається до програми «Центру допомоги родинам загиблим на Майдані»Мета зустрічі: визначити варіанти довгострокової співпраці та форми участі Європейської Економічної Палати у донорських програмах та інших проектах БФ «Фонд громади Приірпіння», серед яких:

1)Програма допомоги родинам загиблим на Майдані;
2)Тематичний Фонд «Школа нових можливостей» для дітей з особливими потребами;
3)Тематичний Фонд «Благодійність в культурі — нова традиція Приірпіння»;
4)Міжнародні молодіжні проекти в рамках програми „Молодь в дії” Європейського Союзу.

Рівень довіри українських громадян до БФ «Фонд громади Приірпіння» є дуже високим, що підтверджується рейтингом, оприлюдненим діловим тижневиком «Контракти» (№ 48-49 за 2013 р.) – «цей фонд є одним з найщедріших і найвідкритіших благодійних фондів та організацій України». Саме тому, а також враховуючі історичну та культурно-освітню важливість успішно реалізованих та запланованих проектів Фонду, Європейська Економічна Палата вважає доцільним долучитися до вище згаданих проектів та програм «Фонду громади Приірпіння» та прийняти найактивнішу участь в їх реалізації.
Першим кроком в програмі довгострокового співробітництва Палати та Фонду є підписання Меморандуму про некомерційне партнерство та взаєморозуміння, яке заплановане на 11 березня 2014 року.

Одразу після легалізації відносин, Віце-президент EEIG пані Вікторія Ліснича запропонувала надіслати офіційний лист-звернення до Головного офісу Палати в Брюсселі (Бельгія) щодо сприяння всіх 50 представництв Палати у залученні додаткових коштів від благодійників та інших юридичних і фізичних осіб на допомогу родинам загиблим «Небесної Сотні».

На даний час на рахунок «Фонду громади Приірпіння» (єдиний рахунок, що доброчесно збирає кошти для подальшого їх розподілу між родинами загиблих Героїв Майдану, який був заявлений під час прямого ефіру на телемарафоні «5 каналу»), в якості пожертвування сім’ям «Небесної Сотні» уже надійшло більше 47 мільйонів грн.Про номер рахунку та кількість поточних грошових надходжень можна дізнатися на сторінках «ЄвромайдануSOS» та «Фонду громади Приірпіння» в Facebook.

Європейська Економічна Палата долучається до програми «Центру допомоги родинам загиблим на Майдані»Керівництво Європейської Економічної Палати в Україні висловило свою готовність прийняти найактивнішу участь у найближчих подіях, організованих Фондом громади Приірпіння, а саме у регіональному «Форумі громадських об’єднань – 2014» та у «Балі Благодійності», які відбудуться 13 березня та 25 квітня 2014 року відповідно в «Конференц Холі Ірпінь».

Європейська Економічна Палата висловлює всебічну підтримку проекту допомоги талановитим дітям Київщини та дітям-сиротам, розвитку молодіжних «Банків ініціатив», створенні Євроклубів в містах та селах, шляхом залучення до участі в таких програмах національних бізнес кіл, своїх європейських партнерів та інших ініціативних та охочих людей.

Європейська Економічна Палата в Україні планує розглянути можливість внесення до свого перспективного плану діяльності пункту «Про надання міні-грантів у галузі освіти талановитим дітям та дітям з особливими потребами».

Джерело: Eeig.com.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути