chrome firefox opera safari iexplorer

Генпрокуратура оскаржує «декларацію про незалежність» Криму

12 березня 2014 о 10:24

Генеральна прокуратура оскаржує рішення Верховної Ради АР Крим та Севастопольської міськради про затвердження Декларації про незалежність АРК і Севастополя.

Вимога скасувати їх подана до Окружного адміністративного суду Києва, повідомляє прес-служба ГПУ.

Генпрокуратура називає протиправним затвердження 11 березня Верховною Радою АРК та Севастопольською міською радою так званої «Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим і м. Севастополя».

Цим документом передбачено, за результатами призначеного на 16 березня «республіканського референдуму» з питань приналежності Криму, оголошення республіки Крим «незалежною і суверенною державою» та звернення до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Криму до складу РФ як нового суб’єкта.

Також Генпрокуратура оскаржує незаконні рішення Севастопольської міської ради від 7 березня про забезпечення кримського референдуму 16 березня у Севастополі, про затвердження кошторису видатків на підготовку і проведення на нього, про затвердження тимчасового положення про референдум у Севастополі.

Заявлено клопотання про забезпечення вимог прокурора шляхом зупинення дії вказаних рішень.

«Прийняті Верховною Радою АР Крим та Севастопольською міською радою рішення є очевидно протиправними та посягають на засади конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров’я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що потребує втручання органів прокуратури», — наголошує ГПУ.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути