chrome firefox opera safari iexplorer

Комітет Європарламенту схвалив угоду про безмитний експорт українських товарів в ЄС

20 березня 2014 о 14:48

Комітет Європарламенту із міжнародної торгівлі сьогодні схвалив угоду, якою відкриває шлях для безмитного експорту із України до ЄС, починаючи з кінця квітня. Про це повідомляє Reuters.
Як повідомляє Reuters, впливові європейські законодавці підтримали сьогодні, 20 березня, пакет розміром у майже 500 млн. євро ($ 695 млн) у вигляді щорічних торгових пільг для України, відкриваючи шлях для безмитного експорту із України до ЄС, починаючи з кінця квітня.

«Брюссель надає Україні необмежений доступ до 500 мільйонів споживачів у 28-ми країнах блоку ще до того, як запропонована двостороння угода про вільну торгівлю набуде чинності наприкінці цього року», — пише Reuters.

«Народ України боровся на Майдані за демократію і верховенство права», сказав депутат Європейського парламенту Даніель Каспарі, член комітету Європарламенту із міжнародної торгівлі, який схвалив угоду. «ЄС не повинен його підвести», — повідомив Каспарі.

Комітет затвердив план 22 голосами «за», «проти» було 2, при цьому 1 утримався.

Пропозиція ЄС триватиме до 1-го листопада, після чого обидві сторони сподіваються, що повна угода про вільну торгівлю, прийнята відповідно до Угоди про асоціацію і після президентських виборів в Україні, вже почне діяти.

Україна не повинна забезпечувати додатковий доступ до експорту товарів ЄС в Україну в обмін на цю домовленість поки обидві сторони не підпишуть угоду про вільну торгівлю.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство