chrome firefox opera safari iexplorer

Путін назвав незаконним вихід України з СРСР

12 березня 2014 о 18:01

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Україна незаконно вийшла зі складу СРСР. Таку заяву зробив екс-голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв за підсумками телефонної розмови з главою Кремля, передає УНІАН.

«Я сказав Путіну, що найважливішим є питання територіальної цілісності нашої країни, тому що її порушення є порушенням тієї домовленості, яка підписана країнами-гарантами — США, Великобританією і Росією в 1994 році в обмін на відмову від ядерної зброї. Казав йому, що якщо це буде порушено, про можливі наслідки, в тому числі, що такого роду домовленості ніхто довіряти не буде, і буде прагнення кожної з країн, у якої є фінансові можливості, обзавестися своєю ядерною зброєю, і Україна не буде винятком», — повідав він суть півгодинної розмови з Путіним.

Мустафа Джемілєв також заявив, що президент Росії назвав незаконним вихід України зі складу СРСР: «На цю тему — територіальної цілісності України — Путін торкнувся питання, що проголошення незалежної України не зовсім відповідало радянськими нормами, які передбачають процедуру виходу із складу СРСР. Ось така позиція».

Джерело: Вести
Розділи: Громадська думка

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути