chrome firefox opera safari iexplorer

Путін доручив за 3 роки написати нову історію Криму

16 грудня 2014 о 17:09

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду і Академії наук підготувати фундаментальну наукову працю з історії Криму, передає УНН з посиланням на російську службу ВВС.

Відповідальним за цю роботу, яка повинна бути завершена до 1 грудня 2017 року, В.Путін призначив прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

Підготовка нової історії Криму увійшла в число доручень, які В.Путін дав за підсумками зустрічі з молодими вченими та викладачами історії, що відбулася 5 листопада.

Путін також доручив міністру оборони Сергію Шойгу «розглянути питання» про спрощення доступу до відкритих архівів
міноборони часів Другої світової війни.

Як відомо, 18 березня президент РФ В.Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні у Криму відбувся «референдум» про статус Криму після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову «Про незалежність Криму».

14 вересня в анексованому РФ Криму відбулися «вибори» за російським законодавством в «Державну раду», а в Севастополі — в «законодавчі збори» міста.

Головою Ради міністрів анексованого Криму було призначено Сергія Аксьонова, спікером ради Криму став Володимир Константинов. СБУ відкрила проти них кримінальне провадження.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути