chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму оздоровниці віддають для потреб неіснуючих біженців

26 березня 2014 о 15:53

«У Криму вже перебуває кілька тисяч біженців з України», «Щодня в Крим прибуває більше 200 громадян України, які прагнуть отримати російське громадянство» — такими повідомленнями рясніють російські видання, якi посилаються на iнформацiю нелегітимного першого віце–прем’єра республіки Крим Рустама Теміргалієва.

За його словами, кількість тих, хто буцімто потребує захисту, така значна, що зараз вирішують питання про створення таборів для біженців. У планах — розмістити втiкачiв на території міжнародного дитячого центру «Артек».

На запитання «України молодої», чи готові там приймати «біженців», в «Артеку» відповіли з дипломатичною невимушеністю. «Ви ставите питання, якого нема. Крим, а не «Артек», прийматиме біженців. Будуть створюватися табори. В даний момент ми вирішуємо завдання, які стоять перед нами, — готуватися до оздоровчого сезону. «Артек» приймає і готується приймати дітей для відпочинку як з України, так і з інших країн», — розповіла «УМ» Тетяна Григорець, керівник інформаційної служби дитячої оздоровницi.

Заперечують слова Теміргалієва і в Державній прикордонній службі. Там заявляють, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим iз речами, великими групами чи сім’ями. Також не спостерігаються й інші факти, які б вказували на те, що громадяни втікають iз великої України у Крим.

Нагадаємо, що зовсім недавно російськi телеканали продемонстрували перших біженців з України — родину Латарцевих, нещасних бізнесменів–утікачів iз Рівненщини, які подалися шукати щастя в Ульяновську, прихопивши з собою лише двох собачок. Насправді ж, як розкопали журналісти, Латарцеви виявилися звичайними шахраями і до своєї «втечі» працювали в Костопільській загальноосвітній школі простими вчителями.

За даними Держприкордонслужби, з початку конфлікту з півострова вимушено виїхало більше 1000 осіб. Крім того, ще 34 громадянини України (серед них і кримські татари), які були змушені покинути Кримський півострів через тиск і переслідування нової влади, попросили притулку в країнах ЄС.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути