chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'являться нічні маршрутки

18 березня 2014 о 11:04
Маршрутники не проти впровадження такого проекту.
Незабаром у столиці можуть з'явитися нічні експрес-маршрутки, які їздитимуть по місту після півночі. У мерії не проти такої ініціативи і навіть запланували зустрітися з розробниками «Нічного експреса» на цьому тижні. Автор проекту — Олексій Нікіфоров, переконаний, що в Києві давно пора ввести такі автобуси: «У великих містах України вже є нічні маршрутки. Для Києва це дуже важливо. Тут життя вирує і вночі, на відміну від невеликих містечок. А реально наземний міськтранспорт перестає ходити в районі 23:00, що викликає масу незручностей у людей, які працюють в нічні зміни і у тих, хто в цей час просто гуляє містом».
Людям доводиться користуватися таксі або добиратися на метро, яке працює лише до півночі.
Розробники пропонують створити сім нічних маршрутів: три з них дублюють існуючі гілки метро, два — гілки, що проектуються, передає «Сегодня».Щоб зацікавити перевізників тариф пропонують встановити подвійний. Якщо вдень проїзд за маршрутом коштує 2,5 гривень, то вночі — 5 , якщо 3 гривні — вночі +6. Щоб заробити міг кожен нічний водій, стоячих пасажирів брати не будуть.

Міськвлада ідею підтримує.

«Ідея актуальна. Насамперед нам потрібно обов'язково вивчити пасажиропотік на пропонованих маршрутах. І якщо є пасажир, то ця ідея має бути реалізована найближчим часом», — зазначив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути