chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі «ламають» традиції 8 Березня

08 березня 2014 о 11:26

Цьогоріч популярність Міжнародного жіночого дня у Тернополі сягне критично низького рівня за весь час української Незалежності, пише Україна молода.

Цього року, за результатами дослідження місцевих журналістів, масово відмовляються від традиційних урочистостей тернопільські освітяни — вчителі та працівники дошкільних установ.

По–перше, через надзвичайно складну ситуацію в країні зараз усім взагалі не до святкувань. По–друге, набирає обертів кампанія проти «обдаровування» педагогів з усіх можливих приводів, тому в багатьох школах і садочках напередодні 8 Березня не буде звичних букетів і подарунків. Натомість педагоги разом iз батьками та учнями збирають кошти для допомоги постраждалим на Майдані.

У Тернопільському міському управлінні освіти теж вирішили боротися з нездоровою традицією «святкових поборів», на яку батьки постійно скаржились, однак самі ж її і підтримували. Начальник управління освіти Тернопільської міськради Ольга Похиляк сказала в ефірі місцевого телеканала TV–4: «Навіть якщо збирали кошти, то віддайте їх назад. Подарунки вчителям — це радянський пережиток, від такої практики потрібно відходити. Я впевнена, що наша оновлена держава також нарешті забезпечить освітянам гідну зарплату, тож не буде потреби стимулювати їх якимись подарунками».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути