chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС допоможе Україні реформувати місцеве самоврядування

03 квітня 2014 о 09:20

Євросоюз не залишить українців наодинці з реформами місцевого самоврядування. Європа має намір надати інструменти, які допоможуть впровадженню змін. Про це заявив 2 квітня у Брюсселі єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле.

«Вплив децентралізації на єдність України буде тільки позитивним. Децентралізація – це не федералізація. Між ними є дуже багато відмінностей, і головна з них така: до децентралізації закликають всередині України. Тим часом до федералізації України закликають за межами держави», – зазначає єврокомісар Фюле, пише Радіо Свобода.

В основу децентралізації влади в Україні та реформування місцевого самоврядування ляжуть європейська модель та закони. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Євросоюз – це цивілізаційний вибір України, і уряд готовий до перетворень в ім’я успішності держави», – заявив у Єврокомісії представник українського уряду.

Нагадаємо, що сьогодні у Брюсселі за участі Гройсмана відбудеться підписання угоди про партнерство у сфері енергоефективності.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути