chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти відмовляється контролювати ВНЗ

29 квітня 2014 о 14:28

Міністерство відмовляється від контролю над університетами і стає, по суті, партнером вищих навчальних закладів

Це зазначив міністр освіти України Сергій Квіт під час прес-конференції для студентів Херсонського державного університету, державних та регіональних засобів масової інформації.

«У Верховній Раді України вже проголосований в першому читанні революційний законопроект «Про вищу освіту», який дозволить нашій системі освіти вийти на новий щабель розвитку»,- розповів міністр, повідомляє прес-служба Міносвіти.

С. Квіт наголосив, що міністерство відмовляється від контролю за внз і стає по суті їхнім партнером. За словами міністра, новий закон направлений на реформування галузі, оскільки його впродовж декількох років писали та удосконалювали не депутати, а освітяни, журналісти, громадські активісти.

“В усьому світі освіту не розглядають як на окрему галузь, бо це основа для всебічних змін держави, що дає державі нові професійні кадри. Освіта покликана створювати інновації в державі”, – зазначив він.

— See more at: http://www.pic.com.ua/minosvity-vidmovlyajetsya-kontrolyuvaty-vnz.html#sthash.koq0EAG0.dpuf

Джерело: ПІК
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути