chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти не видаватиме більше підручникам грифів

11 квітня 2014 о 12:16

Міністерство освіти і науки відмовиться від процедури надання підручникам грифів “Затверджено Міністерством освіти і науки України” та “Рекомендовано Міністерством освіти і науки України”.

Про це заявила заступник міністра освіти Інна Совсун під час круглого столу ”Книговидання – стратегічна галузь розвитку держави”, який пройшов вчора, 10 квітня, в рамках “Книжкового Арсеналу”, повідомляє Еспресо.TV.

“Чому всі зараз прагнуть отримати грифований підручник – тому що це потрібно для отримання звання доцента, професора. Вочевидь, потрібно знищувати таку потребу в грифованих підручниках, яка створюється через юридичні умови для отримання якогось звання”, – зазначила чиновниця.

Совсун також повідомила, що Міносвіти працює над розширенням прав споживачів освітніх послуг – студентів, вчителів та викладачів – таким чином, щоб вони мали можливість обирати з-поміж підручників, які є на ринку.

“Наразі міністерство готове до розробки нової стратегії друку підручників, готове дослухатися і співпрацювати з видавцями при створенні цієї моделі. Потрібно міняти систему, яка є на сьогодні, на концептуальному рівні”, – сказала заступник міністра.

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про вищу освіту, згідно з яким скасовується науковий ступінь кандидата наук та передбачається запровадження доктора філософії та доктора наук.

Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути