chrome firefox opera safari iexplorer

Німеччина планує збільшити фінансову допомогу Україні на €45 млн

02 квітня 2014 о 15:24

Україна може отримати додатково €45 млн від уряду Німеччини на реалізацію заходів, які дозволять стабілізувати економічну ситуацію в країні. Про це 2 квітня заявив статс-секретар Федерального міністерства з економічного співробітництва та розвитку ФРН Фрідріх Кітчельт під час зустрічі з першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолієм Аксютою, повідомляє прес-служба Кабміну.

Кітчельт нагадав, що загальний обсяг фінансування, який отримала Україна за весь період співпраці з Німеччино, складає €320 млн.

За його словами, Україна мала б активніше й ефективніше використовувати надані кошти, зазначивши, що наразі €70 млн фінансування залишаються неосвоєними.

Також Кітчельт повідомив, що крім розширення фінансування, Німеччина готова надати Україні широку експерту допомогу, зокрема, в рамках створення консультаційного центру.

Він наголосив, що Німеччина зацікавлена в стабілізації економічної ситуації в Україні.

У відповідь Максюта зазначив, що у складній ситуації, в якій опинилася Україна, надзвичайно важливим є збереження активної співпраці з основними країнами-партнерами, якою є Німеччина.

«Сьогодні перед Україною стоять серйозні виклики. Ми будуємо нову країну, яка чітко визначилася зі своїми пріоритетами», – підкреслив Аксюта.

За його словами, досвід німецьких партнерів стане у нагоді уряду України на шляху реформ, націлених на забезпечення економічного зростання.

«Наш пріоритет – це економіка. У нас є програма, яка забезпечить економічне відродження. Сьогодні країні потрібні не просто реформи, а структурні заходи, які дадуть можливість економіці зміцнитися», – наголосив Максюта.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути