chrome firefox opera safari iexplorer

У Європарламенті відкрилась фотовиставка про трагічні події на Майдані

10 квітня 2014 о 12:14

У приміщенні Європарламенту у Брюсселі відкрилась фотовиставка «У фокусі Майдану», яка показує європейцям найтрагічніші моменти нещодавніх революційних подій у столиці України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Завдяки такий виставці ми маємо можливість побачити і стати учасниками творення новітньої історії Європи і України», — заявив євродепутат від Польщі, співголова комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль, який виступив одним із організаторів виставки.

У приміщенні Європарламенту у Брюсселі представлені роботи польського фотожурналіста Якуба Шимчука, який виконував свій професійний обов'язок під час силових протистоянь у центрі Києва у лютому.

Присутні на церемонії відкриття фотовиставки депутати Європарламенту, дипломати, громадянські активісти, представники української громади у Бельгії, небайдужі європейці побачили у роботах польського фотокореспондента мужність, патріотизм, єдність і надзвичайну жертовність українців, які ціною багатьох життів відстояли своє праву на демократичне і європейське майбутнє.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути