chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на Співочому полі готують виставку з 300 тисяч тюльпанів

07 квітня 2014 о 15:57

На Співочому полі в Києві у квітні відкривається виставка тюльпанів. Експозиція «Кольори весни» триватиме з 19 квітня до 11 травня. 

 Виставка тюльпанів на Співочому полі «Кольори весни» присвячена етнічній орнаменталістиці. В основу експозицій була закладена форма краплі, яка є основою життя і зустрічається в орнаментах майже всіх етносів. Такі орнаменти можна знайти майже в кожній країні: Україна – Петриківський розпис, Туреччина – огірок, Китай – хачкара. Слід зазначити, що такі національні орнаменти використовують майже всі провідні дизайнери на Рrêt – à- porter і Haute couture.

Експозиція займає 3000 кв м і створена з 300 тисяч тюльпанів різних кольорів та сортів. три зеленого господарства виконали комплекс робіт з підготовки експозицій ще восени.

«Кольори весни» працюватимуть з 19 квітня по 11 травня з 9.00 до 21.00. Вхід на виставку для дітей до 7 років, інвалідів та ветеранів ВВВ, а також учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – безкоштовний. Для інших відвідувачів вартість квитка – 25 грн, пише «Сегодня».

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути