chrome firefox opera safari iexplorer

Українці хочуть обирати депутатів за відкритими партійними списками

11 квітня 2014 о 12:49

Згідно з даними всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» 27 березня-3 квітня 2014 рр., відносна більшість українців (45,3%) вважає, що вибори до Верховної Ради України треба проводити за відкритими партійними списками.

Тільки 2,9% дотримується думки, що вибори слід проводити за закритими партійними списками, повідомляє соціологічна компанія.

На думку 27,4% опитаних парламентські вибори треба проводити за нині чинною змішаною системою, коли половина депутатів обирається за партійними списками і половина депутатів в одномандатних виборчих округах.

Не змогли визначитись 24,4%.

Більшість виборців у Західному регіоні (54,1%) та відносна більшість у Центральному, Південному й Східному регіонах (відповідно 41,2%, 46,7% і 39,7%) підтримують проведення парламентських виборів за відкритими партійними списками.

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення країни й охоплює всі регіони континентальної України . Методом стандартизованого інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±2,8 %.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути