chrome firefox opera safari iexplorer

9 травня — День відкритих дверей у кількох столичних музеях

07 травня 2014 о 10:15

В Національному військово-історичному музеї України та Меморіальному комплексі «Музей історії Великої вітчизняної війни» 9 травня 2014 року, в рамках акції «Не заростуть людські стежини до святинь Великої війни», традиційно оголошено Днем відкритих дверей — всі бажаючі можуть безоплатно оглянути постійні експозиції музеїв.

Програма заходів Національного військово-історичного музею на 9 травня 2014 р. 
(10.00-17.00, вул. Грушевського, 30/1):

— Виставка-галерея “Перемога – український фактор”, яка присвячена 69-й річниці перемоги у ВВВ (на відкритому майданчику біля входу НВІМУ).

— Участь у військово-історичній ході “Ту славну весну не забути по вік”, спільно з Київською міською державною адміністрацією ” та МК “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років (11.00 поблизу Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр.) 

— Проведення заходу “Історія, що ожила” щодо демонстрації військово-історичної техніки на майданчику поблизу НВІМУ за участю реконструкторів військово-історичних клубів України (9.00 майданчик поблизу НВІМУ)

— Організація спільно з Центральним будинком офіцерів ЗСУ святкового концерту та польової кухні у ході заходу “Історія, що ожила”  (13.00 майданчик поблизу НВІМУ)

Програма заходів Меморіального комплексу «Музей історії Великої вітчизняної війни» на 9 травня
(9.00 — 17.00, вул. Лаврська, 24)

— «Ту славну весну не забути повік!» — урочистості з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років. За сценарним планом Київської міської державної адміністрації
Довідки та замовлення за телефоном: (044) 285-94-52

Разом з тим, 6 травня 2014 р. Служба безпеки України звернулася до громадян з проханням утриматись від участі в заходах з нагоди Дня Перемоги 9 травня 2014 року.
_____________

Нагадаємо, що цьогоріч вперше у Києві на офіційних заходах буде вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні — червоний мак. Ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України. Емблема cхематично зображує квітку червоного маку, також нагадує слід від кулі з кров'ю, що розтеклася довкола. На думку авторів, логотип має символізувати страждання, смерть, героїзм, мільйони загиблих у війні. Біля символу розташоване гасло «Ніколи знову».

Щодо загальнодержавних заходів, то
— на 8 травня запланована «Перша хвилину миру» — на відзначення того, що капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері. Формально саме в цей день завершилася війна у Європі.

— 9 травня в День перемоги пам'ять полеглих у боротьбі з нацизмом у столиці вшанують у Парку вічної слави та на Софійській площі.

Джерело: prostir.museum
Розділи: Новини культури