chrome firefox opera safari iexplorer

Біометричні паспорти для українців діятимуть поряд зі звичайними

28 травня 2014 о 16:03

Українці зможуть користуватися як біометричними, так і звичайними закордонними паспортами. За словами заступника міністра внутрішніх справ, керівника апарату Сергія Чеботаря, громадяни України особисто зможуть обирати, який варіант є для них найбільш зручним. Про це він повідомив під час прес-конференції, пише ЛігаБізнесІнформ.

«Ми будемо випускати паспорти з біометричним захистом, а також звичайні паспорти, які випускаються сьогодні. Якщо людина захоче взяти собі біометричний паспорт, він візьме біометричний паспорт. Чи не захоче — візьме звичайний», — зазначив він.

Заступник міністра також наголосив на тому, що випуск біометричних паспортів має розпочатись вже найближчим часом.

За його словами, міжнародними організаціями виділяється близько 30 млн. євро на сприяння випуску біометричних паспортів. Виготовлятися вони будуть на поліграфкомбінаті Україна. Ціна паспорта буде визначена незабаром.

Джерело: День
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути