chrome firefox opera safari iexplorer

Рейтинг країн Європи, куди варто їхати влітку на масові розпродажі

13 травня 2014 о 12:13

Знижки в магазинах — відмінна можливість оновити гардероб і при цьому вигідно заощадити. Поєднати літній відпочинок і шопінг можна, відвідавши одну з п'яти модних країн в сезон розпродажів. ТСН.uа підібрав найпопулярніші для шопінгу європейські міста і дати літніх розпродажів.

Італія

Літні розпродажі в Італії починаються з 2 липня та проходять до початку вересня.

Італія — мекка для цінителів високої моди і дорогих брендів. Насамперед це стосується місцевої столиці «від кутюр» — міста Мілан. Тут обов'язково слід відвідати знамениту Galleria Vittorio Emanuele II, що сполучає площу перед Міланським собором з площею перед оперним театром «Ла Скала». Шопоголіків порадують гламурні вітрини Gucci, Prada, Louis Vuitton тощо.

Головні торгові вулиці Мілана — Corso Buenos Aires, Via Torino, Corso di Porta Ticinese. А на via Monte Napoleone розташовані не тільки бутіки Chanel, Prada, Gucci, Dolce&Gabbana, Hermes, Versace та інших кутюрних марок, але і всесвітньо відомий універмаг The Rinascente, де свого часу працював «на побігеньках» майбутній кутюр'є Джорджіо Армані.

Незважаючи на те, що в Мілані є і магазини брендів для всіх категорій покупців, з метою затоваритися дешевим одягом краще податися до Риму. Недорогі магазини в столиці Італії знаходяться переважно в районі центрального залізничного вокзалу Termini. Магазини середньої цінової категорії — на via Del Corso, via Nazionale, via Barberinini, via del Tritone, via Vittoria, via Cola di Rienzo. Найдорожчі бутики шукайте на via Condotti біля Площі Іспанії (Piazza di Spagna). Популярними напрямками в період розпродажів є також Болонья, Флоренція, Турін.

Франція

Літні розпродажі в Парижі починаються з 25 червня і проходять до 29 липня.

Головний торговий місто Франції — безумовно, Париж. А головні товари, за якими сюди їдуть любителі шопінгу — парфумерія, ювелірні вироби і одяг дорогих брендів.

Найпопулярніші шопінг-центри — Galeries Lafayette і Le Printemps, розташовані на бульварі Осман (Boulevard Haussmann). Тим, хто віддає перевагу демократичним маркам, також варто прогулятися цим бульваром, де знаходяться великі магазини C&A, H&M, Mango, універмаг косметики Sephora тощо.

 

Франція

Літні розпродажі в Парижі починаються з 25 червня і проходять до 29 липня.

Головний торговий місто Франції — безумовно, Париж. А головні товари, за якими сюди їдуть любителі шопінгу — парфумерія, ювелірні вироби і одяг дорогих брендів.

Найпопулярніші шопінг-центри — Galeries Lafayette і Le Printemps, розташовані на бульварі Осман (Boulevard Haussmann). Тим, хто віддає перевагу демократичним маркам, також варто прогулятися цим бульваром, де знаходяться великі магазини C&A, H&M, Mango, універмаг косметики Sephora тощо.

Німеччина

Літні розпродажі проходять з середини червня і триватимуть до початку вересня.

Якщо в Італію і Францію їдуть на шопінг, насамперед, люди заможні, то Німеччина — рай для любителів недорогого одягу.

Звичайно, в основних центрах німецького шопінгу — Берліні, Мюнхені, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Дортмунді, Кельні — представлені як найдешевші, так і найдорожчі марки. Але кількість магазинів і торгових центрів середнього і нижнього цінового сегмента тут вражає. Про ціни, особливо під час розпродажів, — і говорити нічого. Причому затоваритися дешевими і при цьому якісними речами можна не тільки у великих містах, але і в більшості маленьких містечок Німеччини.

Головні торгові вулиці основних німецьких міст:

Берлін — Kurfürstendamm, або просто Ku'damm
Мюнхен — Kaufinger і Sendlingerstraße
Гамбург — Mönckebergstraße
Дюссельдорф — Schadowstraße і Königsallee (бутіки елітних брендів)
Кельн — Schildergasse
Дортмунд — Westenhellweg

Іспанія

Літні розпродажі в більшості регіонів Іспанії починаються з першого тижня липня і триватимуть до кінця серпня.

Незважаючи на те, що в Мадриді, Барселоні, Валенсії або Малазі можна знайти бутіки найдорожчих світових брендів, в Іспанію варто їхати насамперед за одягом середнього цінового сегмента.

Такого розмаїття моделей, як в магазинах марок Massimo Dutti, Custo, Desigual, Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, ви не знайдете більше ніде. І вже точно їхній асортимент істотно відрізняється від асортименту аналогічних магазинів у нас. Так само, як і ціни, які в Іспанії помітно нижче.

Головні торгові вулиці зазвичай зосереджені в центрі іспанських міст, тоді як великі торгові центр можна знайти і на околицях. В першу чергу, це великі магазини Il Cortes Ingles.

В Барселоні найпростіший спосіб відвідати основні торгові точки міста — купити за 10 євро квиток на автобус Barcelona Shopping Line. Він слідує за маршрутом Port Vell — Raval — Ramblas — Ribera — Barri Gotic — Placa de Catalunya — Eixample — Passeig de Gracia — Rambla de Catalunya — Avinguda Diagonal, що покриває всі головні торгові точки міста.

Квиток дійсний протягом всього дня, тому можна спокійно виходити на будь-якій із зупинок, скуплятися, а потім їхати далі. Автобуси курсують з інтервалом 7-15 хвилин.

Головні торгові вулиці Барселони

  • Carrer de Pelai (станції метро Pl.Catalunya і Universitat)
  • Rambla de Catalunya (метро Catalunya, Passeig de Gràcia і Diagonal)

Кращі торгові центри Барселони

  • L illa Diagonal — найбільший торговий центр на проспекті Діагональ
  • Maremagnum — розташований на набережній Moll ' Espanya і відкритий навіть в неділю, що для Іспанії велика рідкість
  • Diagonal Mar — ще один шопінг-молл на проспекті Діагональ зі стандартним набором мас-маркет брендів
  • Arenas — торговий центр на площі Іспанії

Великобританія

Сезон літніх розпродажів починає в червні і закінчується в серпні.

На відміну від більшості європейських міст, магазини Лондона не закриваються на вихідні. Лондон — це гігантський торговий центр, який працює цілий рік. Так само цілий рік проходять в Лондоні і розпродажі — в залежності від цінової політики конкретного магазину. Цим Британія відрізняється від інших великих європейських «шопінг»-країн, де законодавство дозволяє розпродажі двічі на рік.

Крім фіксованого періоду сезонних розпродажів — червень-серпень і кінець листопада — лютий, протягом року в різних магазинах і великих шопінг-моллах Лондона проходять міжсезонні розпродажі. Такі знижки можуть тривати 2-3 тижні і досягати -50%. Кожен магазин сам приймає рішення про проведення таких розпродажів.

Головна торгова вулиця Лондона — Оксфорд-стріт (Oxford Street). По всій вулиці розташовано більше 300 магазинів. Західна частина Оксфорд-стріт, починаючи від Оксфорд серкус, зайнята великими універмагами, зокрема Selfridges, John Lewis House of Fraser, Debenhams, Marks & Spencer. На цій вулиці представлені всі найвідоміші торгові мережі, включаючи представників гігантських холдингів Topshop (поряд з Оксфорд серкус) і Primark.

Магазини на Ріджент-стріт (Regent Street) варіюються від престижних мережевих, таких як Reiss і French Connection, до дизайнерських, як Burberry і Armani. Крім того, на цій вулиці знаходиться найбільший в Британії магазин іграшок Hamleys, а також популярний National Geographic Store, Apple Store і типово англійський Liberty.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути