chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві створили монету «Єдності та перемоги України»

27 травня 2014 о 13:09

Як зазначають автори проекту: «Ще ніколи за часів незалежної України наша нація не була на такому патріотичному підйомі заради єдності та європейського вибору. Весь народ зрозумів, що за своє майбутнє треба активно боротися! Саме події Майдану надихнули нас створити монету, як символ перемоги революції гідності не тільки для українців, але й для всієї Європи. В ці складні для нашого покоління часи, на виборах 25 травня українці показали, що знову змогли об'єднатись та згадати ту єдність, силу духу яка була виявлена на Євромайдані! Ми змінили себе, ми змінимо Україну, ми змінимо відношення світу до нас!»

Ця унікальна пам'ятна монета створена для тих, хто щиро вірить в майбутнє України, для тих, хто відстоював свободу на Майдані Незалежності та на площах у своїх містах, а також для тих молодих та юних українців які зі своїми батьками прагнуть щасливого життя для нашої держави, зазначають автори. 

Монета «Єдності та пам'яті Євромайдану»– особливий продукт ручної роботи, виготовлений лімітованим тиражем у нікелі, сріблі, сріблі з позолотою та золоті. 

На аверсі зображено енергію мільйонного майдану людей, ореол Святої Софіі київської, та напис — «Серце свiту», адже за Україною стежив весь світ, бажаючи нам підтримки, миру та перемоги. 

На реверсі зображена карта — єдина країна, відмічено географічний центр Європи (знаходиться неподалік м. Рахів, Закарпатської обл.), що також вказує приналежність України до Європи, зазначені роки революції та викарбувана ст. 5 Конституції України, щоб кожен президент добре пам'ятав, кому належить влада. 

Частину коштів від продажів буде передано в управління благодійного фонду, що опікується родинами загиблих. 

Замовити монету «Євромайдану» та знайти детальну інформацію про проект можна на сайті: www.euro-coin.com.ua.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути