chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть мобілізувати приватні автомобілі

13 травня 2014 о 17:15

Народні депутати України хочуть спростити мобілізацію для служби в армії приватних автомобілів

Така пропозиція міститься в законопроекті №4785 «Про внесення змін до деяких законом України стосовно удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації».

Можливість мобілізації автотранспорту юридичних і фізичних осіб в разі необхідності і так існує в рамках чинного законодавства України. Новий закон лише спростить цю процедуру.

Якщо законопроект буде прийнятий, вилучати транспортні засоби для потреб Збройних сил України можна буде і без введення воєнного або надзвичайного стану на підставі рішень місцевих державних адміністрацій у відповідності з запитами військкоматів.

Термін «армійської служби» для авто становитиме 90 днів. При цьому будуть оформлятися всі необхідні документи, зокрема відповідні розпорядження місцевих держадміністрацій та акти прийому-передачі. Порядок відшкодування збитків буде визначатися Кабміном.

Джерело: u-news.org.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути