chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям дозволили реєструвати саморобні автомобілі

12 червня 2012 о 14:47

Уряд дозволив населенню офіційно реєструвати та використовувати транспортні засоби, переобладнані шляхом заміни кузова на кузов іншої марки, моделі, серії або модифікації — легкових автомобілів або виготовлених на їх базі легкових автомобілів.

Тепер можна реєструвати як ТЗ, перероблені суб'єктами господарювання, так і фізособами, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

У першому випадку необхідно представити для реєстрації свідоцтво про погодження конструкції щодо безпеки дорожнього руху, оформлене ДП ДержавтотранспортНДІпроект або Центром безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС на відповідний вид переобладнання.

Разом з ним необхідно представити і сертифікат відповідності (для ТЗ, що працюють на газовому паливі — не обов'язково), виданим органом з оцінки відповідності.

У другому випадку, для індивідуально переобладнаних ТЗ та переобладнаних для роботи на газовому паливі, при реєстрації знадобиться акт технічної експертизи (який, втім, не потрібен для реєстрації автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією, або органом з оцінки відповідності, або підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути