chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені винайшли універсальну таблетку

12 травня 2014 о 15:23

Інститут глобального охорони здоров’я Джорджа представив ліки, які являють суміш активних інгредієнтів, що поліпшують тиск і показники холестерину. Про це пише The Daily Mail, передає АМН. Отже, це недорогий лікарський коктейль з ліків від гіпертонії, статинів та аспірину.

Ефективність нового засобу набагато вища стандартних методів лікування. По суті, одна таблетка замінить цілу жменю пігулок. Це спростить завдання дотримання режиму. Ліки – результат аналізу даних 3140 сердечників з Європи, Індії і Австралії. Дослідження показали: по закінченні року прийому ліків показники дотримання режиму виростали на 43%. Плюс, поліпшувалися показники тиску і холестерину.

Серцево-судинні захворювання стоять на першому місці в списку причин смерті. Щорічно в усьому світі вони вбивають 17,3 мільйона чоловік. Якщо подібні ліки, які легко приймати, впровадити в медичну практику, можна знизити рівень передчасної смертності на 25% до 2025 року.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути