chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення зростуть на 10-40%

30 травня 2014 о 10:03

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики підвищила вартість електроенергії для населення на 10-40% з 1 червня. Про це йдеться в прес-релізі НКРЕ, опублікованому на сайті відомства.

«НКРЕ прийняла рішення про підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 червня 2014 року в межах від 10% до 40% залежно від обсягів споживання електроенергії», — йдеться в документі.

Максимальне зростання тарифів на електроенергію (на 116 грн) буде застосоване для тих, хто споживає понад 800 кВт-година на місяць.

У НКРЕ заявляють, що станом на 1 травня населення оплачує лише 24 % фактичної вартості електроенергії.

У документі також наголошується, що постанова НКРЕ від 23.05.2014 № 749 передбачає здійснення заходів щодо забезпечення захисту найбільш вразливих верств населення при оплаті за спожиту електричну енергію. Так, тариф для населення, яке споживає до 150 кВт -год (250 кВт-година — у будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками та/або електроплитами) електроенергії на місяць і тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії збільшується лише на 10 %.

«Зазначене рішення набуде чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції», — додали в Нацкомісії.