chrome firefox opera safari iexplorer

П'ять найпопулярніших озер Києва

25 червня 2014 о 10:41

У столиці багато місць для купання, які люблять відпочивальники.

Не всім жителям Києва вдається влітку вибратися на морське узбережжя або в гори. Тому кияни поспішають на місцеві водойми, на яких можна і покупатися, і позасмагати.

Проте питанням відпочинку задаються багато, тому що не всі озера Києва підходять для відпочинку і можуть надовго зіпсувати враження про літо.

Озеро Міністерка (Редькіне)

Це озеро багато хто вважає найкращим в українській столиці. Тут чиста вода і мальовнича природа. Краще обирати місце для відпочинку з боку вулиці Майорова. Тут пляжі більш-менш облаштовані для відпочинку. В кількох місцях ведеться торгівля, яка не заважає практично нікому.

Варто зазначити, що з кожним роком на березі озера стає все менше вільного місця через забудову. Позитивним моментом є наближеність до озера місто. Особливо до нього зручно добиратися жителям Оболоні.

 Як дістатися: від станції метро «Мінська» сісти на маршрутне таксі №99. Вийти на зупинці «Діагностичний центр». Від зупинки близько півгодини пішки. Варто зауважити, що виходів до озера є кілька, тому маршрути можуть дещо відрізнятися.

Озеро Тельбін

В районі Березняків є озеро Тельбін. Воно по праву вважається одним з найбільших у Києві. У Тельбіні приємно купатися, так як озеро досить глибоке і велике. Його площа становить близько 1,8 км.

Тут є достатньо розваг для відпочивальників. Зокрема, для дітей спорудили дитячий майданчик. Для дорослих — катамарани, човни, бари, сауна і багато іншого. Особливістю Тельбіна є його відносна чистота. Санстанція Дніпровського району зазначає, що в озері хороша якість води, що відповідає стандартам купання.

Дістатися можна від станції метро «Осокорки» автобусом №87 або маршруткою №535 до вул. Ю. Шумського Ю.

Озеро Горащиха

Озеро знаходиться в Пущі-Водиці в районі Сьомої лінії. Сюди поспішають не тільки курортники з місцевих санаторіїв, але і кияни. На Горащисі чистий пляж.

До послуг відпочивальників — катамарани, човни.

Дістатися можна трамваєм №12, який відправляється з Контрактової площі.

Озеро Тягле

Це озеро вважається найглибшим у місті. Глибина — 32 міра — утворилася через затоплення кар'єру, з якого намивали пісок для заснування Харківського масиву.

Це місце облюбували рибалки.

Дістатися до озера Тягле можна від станції метро «Харківська», а потім пішки або на маршрутці №459 від станції метро Осокорки.

Озеро Синє

На околиці житлового масиву Виноградар є озеро Синє. Кругле літо сюди приїжджають відпочивальники. Водойма невелика. Берег з трав'яного покриву, самого пляжу як такого немає, проте це не лякає сотні бажаючих поплавати і позасмагати. Зазначимо, що багато киян скаржаться на жахливий стан дна озера.

Маршрут: від станції метро «Оболонь» на маршрутці №502 їхати до кінцевої, а потім пройтися проспектом Правди.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути