chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців шукають роботу по півроку

05 червня 2014 о 11:26

Найпопулярніша причина пошуку роботи — проблеми з оплатою праці або низька заробітна плата на поточному місці роботи.

Офісні працівники найчастіше залишаються без роботи і нову їм доводиться шукати близько півроку. Про це свідчать дані опитування від Міжнародного кадрового порталу HeadHunterУкраїна, пише Кореспондент.net.

«Найпопулярніша причина пошуку роботи серед тих, хто зайнятий нею наразі, — проблеми з оплатою праці або низька заробітна плата на поточному місці роботи. Майже стільки ж здобувачів шукають роботу через скорочення або ліквідацію компанії. Тільки п'ята частина опитаних зацікавлена ​​в новій роботі з метою пошуку можливостей кар'єрного або професійного зростання», — йдеться в повідомленні.

robota

Як повідомляється, за останні шість місяців сильно скоротилася кількість тих, хто звільняється за власним бажанням.

При цьому скорочення як причину пошуку роботи частіше за інших називають працівники банківської, консалтингової та готельно-ресторанної сфери. У свою чергу, серед тих, хто незадоволений перспективами розвитку, рекордна кількість програмістів і девелоперів (38% порівняно із середнім показником 21%). Також багато незадоволених рівнем розвитку і в сфері медицини та фармацевтики — 29%.

Переважна більшість респондентів шукали або ще шукають роботу не менше кількох місяців (24%), до півроку (19%), від півроку і більше (35%). Таким чином, кількість тих, кому останнім часом вдалося знайти роботу за місяць і менше — 22%.

«Зауважимо, що за останній час сильно збільшилася кількість тих, хто шукає нове місце більше півроку. Два роки тому таких претендентів було лише 20-22%. Більшість з тих, хто шукає роботу, зайняті у виробничій сфері, в секторі послуг, в транспортному і логістичному бізнесі. до півроку зазвичай займає процес пошуку роботи у бухгалтерів і юристів», — свідчать дані опитування.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути