chrome firefox opera safari iexplorer

90% українців готові йти на додаткову роботу

09 листопада 2012 о 12:51

Понад 90% українців готові на додаткову роботу заради збільшення доходів, а в кожного четвертого працівника вже є джерело додаткового заробітку, свідчать дані дослідження Work.ua.

«Найчастіше головним чинником для пошуку додаткової роботи є незадоволеність заробітною платою на основному місці роботи. Крім того, додаткова робота дає можливість здобувати нові навички, реалізовувати свої здібності і знання, які не використовуються на основній роботі, розширювати професійні зв'язки та кругозір», — говорять експерти.

Причому Work.ua з'ясував, що кількість людей, у яких є додатковий дохід, постійно зростає, а інші перебувають у його пошуку. Згідно з опитуванням користувачів сайту, додатковий заробіток є у 28% українців, із них лише в 11,5% він регулярний.

респондентів не мають додаткового доходу, але перебувають у його пошуку, і лише 5,6% не мають потреби в ньому.

«Існує два основних способи поєднання декількох робіт. Перший спосіб — це додаткова робота за фахом. Другий спосіб полягає в тому, щоб перетворити на джерело доходу своє хобі», — зазначають кадровики.

Експерти нагадують і про те, що найчастіше працівникам складно суміщати роботу. Претендентам нагадують, що часом роботодавці сприймають бажання співробітника мати ще одну роботу як конфлікт інтересів або зраду компанії.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути