chrome firefox opera safari iexplorer

Для українських матусь створили зручний мобільний додаток-календар здоров'я дитини

12 червня 2014 о 17:15

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробили корисний та легкий у використанні додаток для батьків – «Календар здоров'я дитини». 

Щоб дізнатися про всі необхідні щеплення та медогляди, мамі достатньо просто ввести дату народження своєї дитини. Додаток доступний на сторінці ЮНІСЕФ в Україні у ВКонтакті або Facebook. В день необхідної вакцинації чи медогляду та за три дні до вказаної дати додаток надсилає користувачу нагадування на електронну пошту та у соціальну мережу ВКонтакті або Facebook. Крім того, у додатку доступні «Поради педіатра» та посилання на корисні ресурси, де можна знайти максимум достовірної інформації від лікарів і експертів. Медичні поради та інформація щодо щеплень та медоглядів були розроблені спільно з медичним експертом та відповідають українським і міжнародним рекомендаціям щодо здоров'я дитини. 

Окрім можливості визначити точні дати щеплень для своєї дитини, мама може створити нагадування про будь-яку важливу для неї і малюка подію. Інформацію про додаток можна поширити в мережі і запросити до нього інших мам, які є серед друзів. Також, маючи декілька дітей, дату народження можна змінювати і бачити графік для іншої дитини. 

«Основною метою роботи ЮНІСЕФ є турбота про дітей. Вакцинація є найбільш дієвим захистом здоров'я будь-якої дитини. На жаль, в Україні багато мам не довіряють вакцинації та спираються на чутки чи перебільшення. Ми закликаємо мам у першу чергу прислухатися до лікарів та слідкувати за календарем вакцинації та медоглядів, щоб їх малюк завжди був здоровий», — коментує керівник Інформаційного відділу ЮНІСЕФ в Україні Вероніка Ващенко.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути