chrome firefox opera safari iexplorer

У Британії створили додаток, який може передбачити ймовірний серцевий напад

11 березня 2015 о 09:40

У Національній службі охорони здоров'я Великої Британії, яка виступила ініціатором, сподіваються, що новий додаток заохочуватиме до здорового способу життя

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії запустила новий онлайн-додаток, який показуватиме шанси власника на серцевий напад. Новий онлайн-інструмент збирає дані через перелік питань про спосіб життя, вік, зріст, вагу, історію хвороб тощо, пише The Independent.

Професор Джон Денфілд сподівається, що подібний додаток змусить людей зайнятися своїм здоров'ям та змінити спосіб життя.
Однак дослідники попереджають, що додаток не досконалий, він узагальнює данні, і багато людей лякаються передбаченням, які він виводить на екран. Також вони попереджають, що додаток може змусити тисячі людей вживати ліки через страху. Дослідження показало, що подібні калькулятори ризику переоцінюють вірогідність серцевого нападу з 37% до 154% у чоловіків і від 8% до 67% у жінок.

У Національній службі охорони здоров'я Великої Британії зазначають, що мета додатку змусити людей віком від 40 років думати про своє здоров'я. Щороку кожен п’ятий чоловік та кожна восьма жінка помирають від серцево-судинних захворювань.

До речі, скористатися додатком можуть і українці за наступним посиланням. Щоправда, тест англійською мовою.

Джерело: espreso.tv
Розділи: Здорова

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути